1.  GENERALITATI

www.deutschermarkt.ro este site-ul oficial al S.C. AM DEUTSCHER MARKT SRL, cu sediul social in Loc. Sinaia, Oras Sinaia, str. Calea Prahovei, nr. 40, cod postal 106100, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J29/903/03.05.2018, CUI RO 39276991, denumita in cele ce urmeaza “Deutscher Markt”, operator de date cu caracter personal. Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet, www.deutschermarkt.ro .

Acest site a fost realizat in scopul de a asigura, in mod gratuit, tuturor celor interesati de brand-ul si produsele Deutscher Markt, informatii cu privire la acestea precum si de a oferi posibilitatea plasarii de comenzi online. Site-ul este operat si administrat de catre persoana delegate Deutscher Markt.
Accesul la prezentul site precum si folosirea acestuia sunt permise numai in concordanta cu termenii si conditiile de mai jos, precum si cu prevederile legale aplicabile in acest domeniu.

In cazul in care nu sunteti de acord cu conditiile de utilizare a site-ului, care implica si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Deutscher Markt, va rugam sa nu utilizati acest site.

Acceptarea termenilor si conditiilor este realizata, in momentul crearii Contului de Client, odata cu selectarea optiunii “Am luat cunostinta si accept Termenii si Conditiile”. Selectarea acesteia si a butonului OK, indica faptul ca sunteti de acord cu respectarea termenilor si conditiilor Deutscher Markt pe care le-ati citit, le-ati inteles si le-ati acceptat in integralitate.

 

 1. CUVINTE UTILE, DEFINITII

CAMPANIE  –  actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp, stabilita de catre Deutscher Markt.

CLIENT  –  orice persoana fizica cu varsta mai mare de 18 ani care acceseaza Site-ul www.deutschermarkt.ro, prin  crearea si utilizarea unui Cont si care si-a dat acordul cu privire la prezentele Termeni si Conditii Generale.

COMANDA  –  reprezinta intentia cumparatorului de a achizitiona Produse de pe Site-ul www.deutschermarkt.ro, transmisa Vanzatorului, prin intermediul Site-ului.

CONT  –  sectiunea din Site formata din campuri destinate completarii cu adresa de e-mail si o parola care permite Clientului/Cumparatorului transmiterea Comenzii. Contul  contine informatii despre Client/Cumparator, inclusiv un istoric al comenzilor acestuia.

CONTRACT  –  inseamna  prezentul document Termeni si conditii si stabileste conditiile generale de vanzare online a produselor de catre Deutscher Markt, precum si drepturile si obligatiile Vanzatorului si ale Clientului/Cumparatorului si produce efectele unui contract incheiat la distanta intre Vanzator si Cumparator in conditiile OG 130/2000.

COS DE CUMPARATURI  –  forma online a cosului compus din totalitatea Produselor selectate de catre Client/Cumparator din Site in vederea achizitionarii.

CUMPARATOR  –  Clientul care efectueaza o Comanda.

NEWSLETTER  –  mijloc de informare periodica utilizat de Vanzator, exclusiv electronic, pentru a oferi detalii referitoare la Produse si/sau la promotiile desfasurate intr-o anumita perioada.

PAGINA PRODUS  –  pagina dedicata Produsului comercializat pe Site, care afiseaza informatii detaliate despre acesta. Informatiile sunt insotite de imaginea Produsului si pot indica numele si tipul produsului, pretul in Lei, continutul nutritional si ingredientele, conditii de pastrare , sugestii de utilizare etc.

PRODUS  –  orice articol afisat pe site care in momentul plasarii comenzii este disponibil si urmeaza a fi livrat catre Cumparator. In spatiul Site-ului, Produsele se regasesc grupate pe categorii si pot fi afisate detaliat pana la nivelul de Pagina produs, care afiseaza caracteristicile individuale ale Produsului selectionat. Disponibilitatea si restrictiile aplicabile Produselor comandate din Site vor fi afisate individual pentru fiecare Produs in parte, in conformitate cu politica de Produs in vigoare.

SITE  –  domeniul www.deutschermarkt.ro si subdomeniile acestuia.

CLIENTUL, va insemna orice persoana fizica care are sau obtine acces la Continutul si Serviciul oferit de Vanzator prin intermediul Magazinului Web, ulterior crearii Contului de Client.

CONTUL DE CLIENT, va insemna ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur Client accesul la zonele publice ale Magazinului Web prin care se face accesul la Serviciu. Crearea unui Cont de Client in Magazinul Web este limitata exclusiv la Clientii Persoane Fizice. In situatia in care Clientul doreste asocierea sa cu o Persoana Juridica, acesta va selecta bifa Sunt Persoana Juridica diponibila in sectiunea si va introduce datele de facturare ale societatii.

CARD BANCAR va insemna instrumentul de plata, proprietate a Clientului folosit de catre acesta pentru a plati in vederea achizitionarii produselor din Magazinul Web.

NUMERAR va insemna instrumentul de plata folosit de catre acesta pentru a plati produsele din Magazinul Web cu livrare la domiciliu.

TAXA DE LIVRARE  –  suma pe care Clientul o datoreaza Vanzatorului ca urmare a livrarii la domiciliu sau a ridicarii comenzii din unul din punctele de ridicare personala a Produselor comandate prin intermediul Site-ului. Taxa de livrare este inclusa in pretul final al Comenzii.

TRANZACTIE  –  incasarea sau rambursarea unei sume rezultate din vanzarea unui Produs de catre Deutscher Markt prin utilizarea serviciilor procesatorului de plati agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

DEUTSCHER MARKT  –  S.C. AM DEUTSCHER MARKT S.R.L. cu sediul social in Loc. Sinaia, Oras Sinaia, str. Calea Prahovei, nr. 40, Romania, cod postal 106100, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J29/903/03.05.2018, CUI RO 39276991.

CONTINUT – Site-ul este specializat in vanzarea online, in mare parte a produselor alimentare si nealimentare.

Utilizatorilor acestui Site le este in mod expres interzis sa foloseasca atat site-ul cat si serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestuia, in scopul incarcarii, descarcarii, publicarii sau transmiterii oricaror informatii al caror continut este ilegal sau contrar bunelor moravuri si ordinii publice (de exemplu: este defaimator, ofensator, amenintator, abuziv, vulgar, obscen, afecteaza dreptul la intimitate al altor persoane, indeamna la violenta sau la ura rasiala, etnica ori are un caracter intimidant).

Prezentul document stabileste conditiile contractuale aplicabile tuturor achizitiilor efectuate prin intermediul Site-ului www.deutschermarkt.ro, cu subdomeniile acestuia, in baza si cu aplicarea prevederilor OUG nr. 34/2014 care transpun la nivel national prevederile Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Deutscher Markt isi rezerva dreptul de a modifica continutul, structura  si modul de accesare a Site-ului in functie de schimbarile ce au loc cu privire la produsele si ofertele postate pe site si de propriile proceduri interne. Continuarea folosirii Site-ului prin comandarea si achizitionarea de produse se considera acceptul clientului. In cazul modificarii prezentilor Termeni si Conditii, Deutscher Markt va informa Clientul/Cumparatorul cu privire la acest lucru, continuarea utilizarii Contului fiind posibila numai in conditiile acceptarii de catre acesta a noilor Termeni si Conditii.

 

 1. INREGISTRAREA CLIENTULUI

In momentul inregistrarii unei Comenzi pe Site, Cumparatorul isi da in mod implicit acordul cu privire la modalitatea in care Deutscher Markt ii va transmite detaliile legate de comanda (notificari) prin e-mail. Cumparatorul poate opta pentru a adauga o modalitate de notificare suplimentara: prin telefon sau sms.Contractul se considera incheiat in momentul in care Cumparatorul va primi notificarea de expediere a Comenzii transmisa de Deutscher Markt prin intermediul postei electronice.

Pot comanda online doar persoanele care selecteaza pentru livrarea comenzii o adresa din Romania si care se inregistreaza pe site-ul www.deutschermarkt.ro conform celor de mai jos. Inregistrarea pe site, precum si plasarea unei comenzi implica acordul implicit al Cumparatorului cu privire la Termeni si Conditii si la modalitatea prin care i se vor comunica de catre Deutscher Markt detalii legate de Comenzi.

In vederea efectuarii unei comenzi, persoana fizica care a implinit varsta de 18 ani se va inregistra pe Site prin crearea unui Cont, indicand adresa sa de e-mail, numele, prenumele, data nasterii, numarul de telefon, adresa si definind o Parola.

Clientul este singurul responsabil pentru consecintele care decurg din utilizarea Site-ului, precum si pentru  orice daune materiale, intelectuale, electronice sau de orice alta natura, in conformitate cu legislatia aplicabila in domeniu. Deutscher Markt isi rezerva dreptul de a restrictiona/suspenda posibilitatea Clientului/Cumparatorului  de a plasa comenzi pe Site, in cazul in care considera ca actiunile acestuia in Site i-ar putea cauza vreun prejudiciu. Intr-o astfel de situatie, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Comunicare cu Clientii al Deutscher Markt.

Prin acceptarea prezentelor „Termeni si conditii”, Clientul/ Cumparatorul isi asuma respectarea prevederilor Legii nr. 349 /2002 si ale  Legii nr. 61/ 1991 referitoare la interdictia de a comercializa bauturi alcoolice si tigari catre minori. Deutscher Markt nu poate fi tinut raspunzator in nicio situatie in care Clientul utilizeaza pentru a se inregistra/autentifica  pe Site informatii false/incorecte referitoare la varsta.

Deutscher Markt poate publica pe Site informatii despre Produse si/sau promotii valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. Deutscher Markt isi rezerva dreptul de a refuza orice Comanda din motive legitime.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.), nu reprezinta o obligatie contractuala a Vanzatorului, ci exclusiv o modalitate de prezentare, avand scop informativ.

Se precizeaza ca este posibil ca ofertele/promotiile si recomandarile postate pe Site sa nu fie valabile in magazinul Deutscher Markt  De asemenea, Produsele, ofertele sau promotiile prezentate in cataloagele sau revistele Deutscher Markt nu sunt intotdeauna valabile pe site-ul online.

 

 1. COMANDA ONLINE

Pentru a plasa o comanda online in Site, Clientul/Cumparatorul trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

 1. Sa se autentifice iar in cazul in care Clientul nu dispune deja de un Cont de Client in Site, acesta  trebuie sa isi creeze un Cont.
 2. Sa adauge produse in cos prin selectarea butonului Adauga in Cos ori de cate ori identifica Produse pe care doreste sa le comande imediat. Produsele adaugate vor fi afisate in sectiunea “cosul de cumparaturi” din partea superioara a site-ului.
 3. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului.
 4. Sa selecteze modalitatea de plata: online cu cardul sau numerar si sa specifice daca doreste factura pentru comanda sa.
 5. In pagina Confirmare comanda, clientul poate sa verifice detaliile comenzii: valoare comanda, tip de livrare, interval de livrare,data de livrare si modalitatea de plata. Dupa trimiterea comenzii sau dupa ce datele bancare au fost verificate de Procesatorul de plati, Clientul primeste un e-mail de confirmare a lansarii comenzii, pe adresa de mail asociata contului sau.
 6. Precizam ca mesajul de confirmare a lansarii comenzii nu inseamna acceptarea comenzii de catre Deutscher Markt. Acesta va avea loc ulterior prin transmiterea de catre Deutscher Markt a e-mailului de confirmare a expedierii si emiterea bonului fiscal aferent valorii finale a expeditiei. Contractul se va referi numai la acele produse enumerate în Confirmarea de expediere.
 7. Expedierea comenzii depinde de disponibilitatea produselor în stocurile Deutscher Markt. În eventualitatea în care apar dificultăţi de aprovizionare sau dacă produsele nu se mai află în stoc, Deutscher Markt va avea dreptul de a informa Clientul cu privire la inlocuirea produselor cu produse de calitate si valoare egale aflate in stoc.. Dacă nu se doreste inlocuirea produselor și dacă  Deutscher Markt a primit deja plata aferentă produselor comandate, se va rambursa integral orice suma de bani platita in baza Comenzii.

 

Preturile afisate pe Site sunt informative si pot fi modificate in mod unilateral de Deutscher Markt. Nicio modificare a preturilor de catre Deutscher Markt nu va afecta o comanda confirmata de Deutscher Markt. Preturile nu includ costurile de livrare.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta necesare procesului de cumparare, sunt corecte si complete.

Fiecarei comenzi plasate in site i se va atribui un numar unic de comanda, numar ce poate fi folosit in urmarirea si identificarea acesteia.

Comanda odata plasata nu poate fi modificata decat  la cererea expresa a clientului, de catre un operator Call Center Deutscher Markt.

Plasarea unei Comenzi implica acceptarea de catre Client a preturilor si a descrierii Produselor oferite spre vanzare. Clientii sunt incurajati sa citeasca Pagina fiecarui Produs pentru a-i cunoaste caracteristicile, iar pentru informatii complete sa verifice etichetarea Produselor la ridicarea Comenzii si inainte de orice consum sau utilizare, iar, daca este necesar, sa faca uz de dreptul lor de retractare.

Deutscher Markt poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Deutscher Markt, in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

In cazul in care un Produs comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si, va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Produsului , in termen de maxim 14 zile de la data transmiterii notificarii. Comanda care nu a fost ridicata/receptionata in termen de 48 de ore(Bucuresti) sau 72 de ore(Provincie) de la Data si intervalul orar selectat in momentul plasarii Comenzii, va fi anulata de Vanzator. In acest caz, suma platita online va fi disponibila in contul Clientului in termen de maxim 14 zile de la data anularii comenzii de catre Vanzator.

 

 1. MODALITATI DE PLATA SI PRETURI

Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Pretul de vanzare al Produselor este cel in vigoare la momentul plasarii Comenzii, este exprimat in LEI (RON) si include TVA. Deutscher Markt isi desfasoara operatiunile in LEI și nu va aplica niciun comision suplimentar si nicio suprataxa pentru tranzactiile aferente comenzilor. Cu toate acestea, avand in vedere ca tranzactiile prezinta caracter international, datorita faptului ca procesatorul de plati si banca acceptanta se afla intr-un alt stat, este posibil sa apara anumite costuri pentru Cumparator, ca urmare a schimburilor valutare sau comisioanelor bancare pentru tranzactii internationale, conform Termenilor si Conditiilor agreate intre banca emitenta si consumator. Din acest motiv, in cazul platii cu cardul, daca sumele debitate de pe cardul unui Cumparator in legatura cu o tranzactie sau rambursate pe card difera de pretul afisat la finalizarea comenzii sau de suma confirmata care urma sa fie rambursata, rugam Cumparatorul sa contacteze banca emitenta a cardului, pentru a primi mai multe informatii referitoare la comisioanele bancare si costurile de schimb valutar, iar in cazul in care veti intampina dificultati in lamurirea situatiei in raport cu banca emitenta, va rugam sa ne contactati la tel 0721586193 sau la [email protected]

 

La solicitarea Cumparatorului, Deutscher Markt va putea emite si transmite Cumparatorului factura fiscala aferenta Comenzii, in conditiile transmiterii de catre Client a datelor necesare conform legii pentru intocmirea acesteia. Factura fiscala in format fizic va fi livrata catre Cumparator odata cu comanda. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in LEI.

Bonul fiscal va fi eliberat pentru fiecare comanda in parte si va insoti produsele livrate.

Cumparatorul are la dispozitie doua modalitati de plata pentru comenzile efectuate pe Site: plata online cu Cardul Bancar si plata numerar la livrare.

In cazul efectuarii unei plati online cu Cardul Bancar (Visa Classic/Electron, MasterCard, Maestro), pentru  finalizarea si validarea platii Clientul este directionat catre o Pagina de Plata securizata. Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat optiunea de plata online.

Deutscher Markt nu solicita si nu stocheaza niciun fel de informatii referitoare la Cardul Bancar al Clientului, acestea fiind procesate direct prin intermediul sistemelor securizate ale furnizorului de servicii de plati online. Procesatorul de Carduri Bancare agreat de Deutscher Markt are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei Comenzi emise, Comenzi anulate, Contract valid sau Contract anulat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

Daca se alege plata in numerar, plata este considerata finalizata in momentul achitarii sumei reprezentantului firmei de curierat. In cazul in care clientul opteaza pentru ridicarea comenzii din unul dintre punctele de ridicare personala indicate pe Site, acesta va putea efectua plata comenzii doar online cu cardul bancar.

In cazul platii prin Card Bancar, Deutscher Markt va debita contul curent al Clientului cu sumele reprezentand contravaloarea Produselor comandate si livrate, conform mesajului de confirmare a Comenzii transmise catre Cumparator. In cazul platii in numerar, Deutscher Markt va primi sumele reprezentand contravaloarea Produselor comandate si taxa de livrare prin reprezentantul firmei  de curierat,  in momentul livrarii comenzi.

In cazul platilor online, Deutscher Markt nu este / nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de LEI. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

 

 1. LIVRAREA BUNURILOR

Conform optiunii Clientului, Produsele comandate de Client vor fi livrate in sistem de curierat la adresa indicata de Cumparator sau catre punctele de ridicare a comenzilor (din interiorul magazinului Deutscher Markt disponibil in  Site), conform optiunii Cumparatorului.

In cazul in care Cumparatorul a optat pentru varianta ridicarii comenzii de la punctul de ridicare, acesta se va prezenta la punctul de ridicare ales si va comunica reprezentantilor Deutscher Markt-uli numarul de Comanda. In momentul ridicarii Comenzii, Clientul se va asigura ca Produsele nu prezinta nicio degradare vizibila, iar continutul este conform Comenzii efectuate (cantitate, natura produselor, etc.). Dupa ridicare, Clientul devine responsabil pentru conservarea acestora.

Punctele de ridicare personala a comenzilor sunt indicate pe Site.

Toate informatiile  referitoare la valoarea comenzii, taxa de livrare, taxa de lichide,  precum si informatii privind eventualele reduceri si vouchere sunt disponibile pe site, in sectiunea „Cosul meu” la plasarea comenzii.

Produsele comandate vor fi livrate la adresa indicata de catre Client in procesul efectuarii comenzii. Clientul se obliga sa fie prezent pentru a receptiona comanda la adresa indicata in comanda.

Clientul are obligatia de a verifica corectitudinea informatiilor furnizate cu privire la adresa de livrare anterior validarii comenzii. In cazul aparitiei unor erori la introducerea datelor de livrare (strada, numar strada, bloc, numar, etaj, persoana de contact, numar de telefon) Deutscher Markt nu va fi facut responsabil pentru imposibilitatea livrarii comenzii.

La solicitarea curierului, Clientul va face dovada identitatii sale si va comunica numarul de comanda.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii comenzii, comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre curier a numarului comenzii.

O comanda nu va putea fi livrata daca un Client nu indeplineste conditiile mai sus mentionate.

Cumparatorul va selecta intervalul de livrare dorit din variantele afisate pe site la momentul plasarii comenzii.

Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona comanda efectuata pe Site si faciliteaza accesul Curierului in locatia mentionata in comanda. In cazul in care Curierul nu poate avea acces la adresa comunicata, livrarea nu se va onora.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre Deutscher Markt, la momentul predarii produselor comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul validarii comenzii.

In eventualitatea depasirii Intervalului de timp prevazut pentru Ridicare/Livrare, Deutscher Markt sau reprezentantul firmei de curierat va informa Clientul prin SMS sau telefon si va agrea cu acesta prelungirea termenului de livrare cu o noua perioada.

La expirarea perioadei de prelungire, nefinalizata prin Ridicarea/Receptionarea  Produselor Deutscher Markt isi rezerva dreptul de a anula Comanda., situatie in care sumele platite online cu Card Bancar vor fi rambursate Clientului in termen de maxim 14 zile de la data anularii comenzii de catre Deutscher Markt, iar in cazul anularii comenzii de catre Client in urma nerespectarii obligatiei de livrare de catre Deutscher Markt conform celor de mai sus, termenul de rambursare va fi de 7 zile.

 

 1. TAXE DE LIVRARE

Taxa de livrare va fi afisata atat in in momentul plasarii comenzii cat si dupa finalizarea acesteia.

Taxa de lichide va fi perceputa doar in situatia in care volumul de lichide comandat intr-o comanda depaseste 40 de litri.

Taxa de lichide va fi perceputa conform intervalelor de mai jos :

Taxa de lichide

Prag Volum comandat Cuantum
39,99 l 40 3 lei
44,99 l 45 6 lei
49,99 l 50 9 lei
54,99 l 55 12 lei
59,99 l 60 15 lei
64,99 l 65 18 lei
69,99 l 70 21 lei
74,99 l 75 24 lei
79,99 l 80 27 lei
84,99 l 85 30 lei
89,99 l 90 33 lei
94,99 l 95 36 lei
>99,99 l 100 40 lei

Categoriile de produsele al caror volum va fi luat in calcul in calcularea taxei de lichide se pot gasi mai jos:

 • Apa
 • Bauturi aperitive si spirtoase
 • Vin
 • Bere
 • Energizant si ice coffee
 • Sucuri

 

 1. GARANTII SI RETURUL PRODUSELOR

9.1 Garantii

Deutscher Markt, in functie de produsul achizitionat, acorda  garantie conform prevederilor Legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora („Legea nr. 449/2003″). Se precizeaza ca produsele alimentare nu beneficiaza de garantie.

La receptionarea marfii, clientul este incurajat sa se asigure ca produsele livrate corespund din punct de vedere calitativ si cantitativ asteptarilor sale.

In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Client poate solicita, in cazul lipsei conformitatii, in primul rand repararea Produsului sau poate solicita inlocuirea Produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata. Inlocuirea Produsului este posibila in limita stocului disponibil. In cazul in care Clientul a returnat un Produs deoarece acesta prezenta defecte de fabricatie, iar Vanzatorul nu dispune de un produs inlocuitor corespunzator, acesta va returna Clientului contravaloarea Produsului respectiv.

Clientul poate returna in termen de 24 de ore produsele achizitionate de pe Site,in urmatoarele situatii:

 • Ambalajul prezinta deteriorari severe, cu exceptia produselor alimentare;
 • Produsele au fost livrate/ facturate gresit;
 • Produsele prezinta defecte de fabricatie;
 • Produsele nu respecta continutul mentionat in momentul Comenzii;
 • Produse cu defecte calitative.

Deutscher Markt poate sa refuze Produsele returnate de catre Clientii sai, daca returul se incadreaza intr-unul din cazurile prevazute in continuare, fara ca acesta din urma sa poata pretinde daune-interese sau despagubiri:

 • In cazul inlocuirii Produsului achizitionat cu un alt Produs sau de un tip diferit,
 • In cazul in care Produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (ex. in ambalajul original cu toate accesoriile, etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

In cazul in care aducerea la conformitate sau inlocuirea Produselor neconforme nu este posibila, rambursarea contravalorii Produselor respective se va face in termen de cel mult 24 de ore de la returnarea produsului neconform catre curier sau in Magazinul Deutscher Markt din Sinaia.

 

9.2 Dreptul de retragere

In conformitate cu art. 9 alin. 1 din Ordonanta de urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in contractele incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative („OUG nr. 34/2014”), Clientul are dreptul de a denunta unilateral Contractul, in termen de 14 (paisprezece) zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Termenul de 14 zile curge de la data in care Clientul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Client, intra în posesia fizica a produselor. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a Produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului. Cu toate acestea, in functie de Produsele comandate, in conformitate cu prevederile art 16 din OUG nr. 34/2014, se vor aplica restrictiile prevazute de art. 9.2.1 si 9.2.2 de mai jos.

Clientul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

In situatia in care Clientul notifica intentia de denuntare unilaterala a Contractului conform prezentului capitol, Vanzatorul are obligatia de a rambursa a sumele platite de catre Client, inclusiv costurile livrarii, fara intarziere nejustificata, dar nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Clientului. Deutscher Markt ramburseaza sumele antementionate folosind aceeasi modalitate de plata ca si cele folosite de Cumparator pentru tranzactia initiala.

Cu excepţia cazului în care Deutscher Markt s-a oferit sa recupereze el insusi Produsele, acesta poate amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au făcut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea Clientului conform careia acesta a trimis produsele către Deutscher Markt, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

 

9.2.1 Returnarea produselor 

Acceptarea returului produselor depinde de indeplinirea urmatoarelor conditii si/sau incadrarea in anumite categorii :

 1. produsele din categoria bacanie, si bauturile, trebuie sa aiba ambalajele de origine intacte (ambalaj primar, secundar/supra-ambalaj), sa nu fie devidate si se pot returna in maximum 48h de la data achizitionarii produsului;
 2. nu se accepta returnarea si nu se ramburseaza :
 • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator;
 • produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.
 • produsele alimentare din categoria macelarie si peste (congelat sau proaspet), legume–fructe,  panificatie precum si produsele alimentare proaspete inclusiv lapte si produse lactate, branza, oua etc. si orice alte produse alimentare sau nealimentare care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid
 • băuturile alcoolice al căror preț a fost convenit în momentul încheierii contractului de vânzare, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 de zile și a căror valoare reală depinde de fluctuațiile de pe piață pe care profesionistul nu le poate controla
 • produsele din tutun si alcoolurile tari, produsele de machiaj si igiena care au fost desigilate;
 • produsele sau serviciile al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care profesionistul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere
 • produsele accizabile marcate cu timbre, banderole sau orice alt tip de marcaj specific aplicat conform prevederilor legale, ale caror marcaje au fost deteriorate (alcool, tigari)

Returnarea produselor se va face fie prin curier, fie personal la sediul Deutscher Markt, Str. Calea Prahovei, nr.40, Sinaia, Jud. Prahova si doar insotite de bonul fiscal aferent. Deutscher Markt recomanda Clientului care doreste sa-si exercite dreptul de retur sa informeze Serviciul de Comunicare cu Clientii. Costurile aferente returnarii produselor cad in sarcina Cumparatorului.

 

 1. FRAUDA

Deutscher Markt nu solicita Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale de tip conturi/carduri bancare sau parole personale.

Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

Deutscher Markt isi declina orice responsabilitate, in situatia in care un Client ar fi/ este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele Deutscher Markt-ului. Clientul va informa Deutscher Markt asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact indicate de Deutscher Markt.

Deutscher Markt nu promoveaza SPAM-ul. Orice Client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail in Magazinul Web poate opta pentru dezactivarea Contului de Client aferent acestei adrese de e-mail, sau pentru dezabonare de la primirea de newsletter-e/alte comunicari comerciale/promotionale.

Comunicarile realizate de catre Deutscher Markt prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

 

 1. FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

 1. LIMITARE DE RESPONSABILITATE 

Deutscher Markt nu poate fi tinut responsabil in nici un fel in fata niciunui Client care utilizeaza Site-ul sau continutul acestuia, altfel decat in limita prevederilor inscrise in cadrul Termenilor si Conditiilor.

Deutscher Markt nu garanteaza Clientului acces la Serviciul oferit prin intermediul Site-ului, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma, prin parcurgerea etapelor de inregistrare mentionate in cadrul Termenilor si Conditiilor si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral Continutul, de a reproduce partial sau integral Continutul, de a copia, sau de a exploata orice Continut in orice alta maniera sau de a transfera vreunui tert orice Continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al Deutscher Markt-uui.

Site-ul www.deutschermarkt.ro poate contine legaturi conexe (numite hyperlink-uri sau link-uri), care permit conectarea automata la diferite site-uri de Internet. Aceste site-uri conexe sunt proprietatea unor terti si sunt administrate de acestia.  Deutscher Markt nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor Site-uri la care se ajunge prin legaturi din Continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele Site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

Deutscher Markt este exonerat de orice vina in cazul utilizarii Site-urilor si/sau al Continutului transmis catre un Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul Site-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Deutscher Markt-ului, atunci cand aceasta utilizare a Continutului poate sau produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

Deutscher Markt nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

 • Serviciul va fi potrivit cerintelor Clientului;
 • Serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;
 • Produsele/Serviciile obtinute gratis sau contra cost prin intermediul Serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Clientului;

In limita prevederilor Termenilor si Conditiilor, operatorii, administratorii si/sau proprietarii website-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie/ legatura/ tranzactie/ colaborare/ etc. care pot aparea intre Client si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul Magazinelor Web.

Deutscher Markt nu este responsabil pentru prejudiciile ce pot fi create ca urmare a folosirii neautorizate a informatiilor de pe Site.

Deutscher Markt nu este responsabil pentru eventualele costuri si/sau pierderi de orice fel suportate/rezultate ca urmare a folosirii informatiilor de pe Site.

Fotografiile prezentate in sectiunile “Promotii” si “Produse noi” nu creeaza obligatii in sarcina Deutscher Markt in sensul ca Deutscher Markt nu isi asuma raspunderea pentru eventualele greseli de text sau pentru preturile postate. Oferta produselor prezentate in aceste sectiuni este valabila in limita stocului disponibil.

 

 1. RASPUNDERE
 • 1. Deutscher Markt nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Deutscher Markt a oricareia dintre obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
 • 2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si, in masura permisa de legislatia in vigoare este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
 • 3. Prin crearea si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

 

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Deutscher Markt si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care acest lucru nu va fi posibil, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

 

 1. PROTECTIA SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL. CONFIDENTIALITATE

Deutscher Markt prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal conform celor de mai jos.

 

15.1.Categorii de date cu caracter personal

Pentru scopurile Prelucrarii mentionate la punctul II de mai jos, prelucram datele cu caracter personal ale dumneavoastra furnizate In cadrul site-ului nostru – denumite in continuare „Date cu caracter personal”, dupa cum urmeaza:

 • Nume, prenume, data nasterii, numarul de telefon mobil/fix, adresa de e-mail, adresa de domiciliu, contul bancar, (denumite în continuare „Date personale”);
 • Numarul comenzii plasate, tipul produselor comandate, informatii pentru plata, detalii tranzactii (denumite în continuare„Date referitoare la comandă”);
 • Continutul comentariului transmis si subiectul acestuia, continutul documentelor atasate si transmise catre Deutscher Markt (denumite in continuare „Date de comunicare”);
 • Informatii privind utilizarea contului de utilizator si a Site-ului de catre dumneavoastra, cum ar fi data si ora la care ati accesat  Webite-ul, inclusiv adresa IP publica, Device ID public si date similare despre dumneavoastra (denumite in continuare „Date de monitorizare”).

Deutscher Markt va colecteaza Datele cu caracter personal in următoarele modalitati: direct de la dumneavoastra (acordate pe site, email, retele de socializare ori prin alte mijloace de comunicare), din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc site-ul, din retele sociale precum si prin intermediul cookie-urilor sau de la parteneri terti care ne comunica date in vederea livrarii produselor catre dvs. (de ex.platforme de vanzare online).

 

15.2. Scopurile Prelucrarii

Prelucram Datele dumneavoastra cu caracter personal in masura permisa sau impusa de legislatia aplicabila in urmatoarele scopuri:

 1. pentru furnizarea bunurilor si serviciilor oferite de catre Deutscher Markt, cuprinzand actiunile specifice acestei activitati inclusiv pentru a permite folosirea cat mai optima a Site-ului si In scopul obtinerii de informatii statistice pentru Imbunatatirea serviciilor Deutscher Markt (denumite In continuare „Scopuri legate de furnizarea serviciilor si functionarea Site-ului”);
 2. pentru administrarea sigura a sistemului informatic al Deutscher Markt si In scopul evitarii activitatilor infractionale (denumite in continuare„Scopuri legate de securitate si prevenirea fraudei”);
 3. pentru a permite clientilor sa creeze un cont pe Site-ul nostru, sa plaseze comenzi online si sa cumpere produse din magazinul online Deutscher Markt. Utilizam informatiile pe care ni le furnizati pentru a administra contul creat pe Site-ul nostru. Puteti sa va administrati contul, sa profitati de oferte speciale, sa faceti mai usor cumparaturi si sa va administrati setarile personale (denumite in continuare „Scopuri legate de supermarket online”);
 4. pentru a permite clientilor sa ofere sugestii si sesizari cu privire la serviciile oferite de Deutscher Markt (denumite In continuare  „Scopuri legate de sugestii si sesizari ale clientilor”);
 5. pentru a permite furnizorilor sa ofere opiniile si comentariile lor In legatura cu activitatea Deutscher Markt sau sa propuna idei de colaborare sau sa transmita oferte catre Deutscher Markt (denumite in continuare „Scopuri legate de furnizori”);
 6. pentru a permite contactarea si administrarea contractarii potentialilor parteneri Deutscher Markt (denumite in continuare „Scopuri legate de parteneri expansiune”).;
 7. pentru a permite realizarea activitatilor de marketing (denumite in continuare„Scopuri legate de marketing”);
  Aceste activitati pot include:

  1. Utilizarea Datelor dumneavoastra personale pentru a va trimite noutati despre produsele si serviciile noastre, atunci cand achizitionati un produs din supermarketul online sau cand configurati un cont de utilizator. Va puteti dezabona de la aceste comunicari de marketing, oricand, rapid si usor. Trebuie numai sa dati clic pe link-ul de ˝Dezabonare˝ inclus in fiecare newsletter.
  2. Pe baza informatiilor pe care ni le furnizati vi se pot arata oferte personalizate pe Site (inclusiv pe retelele sociale). Acestea pot fi oferte de care puteti beneficia direct pe Site, oferte ale unor terti sau produse despre care credem ca v-ar interesa.
  3. Cand participati la alte activitati promotionale (tombole, concursuri), vi se va putea solicita sa ne comunicati informatii relevante ce vor fi utilizate pentru a administra aceste promotii sau pentru a intra in posesia premiilor acordate.

Vom utiliza Datele cu caracter personal, astfel cum vor fi furnizate de dumneavoastra catre Deutscher Markt, in scopurile mentionate in aceasta Politica de Confidentialitate.

15.3.Temeiul Prelucrării Datelor dumneavoastră cu caracter personal

In general, prelucrarea Datelor cu caracter personal este necesara in vederea desfasurarii activitatii specifice scopurilor Prelucrarii.

In general, vi se solicita sa furnizati Datele dumneavoastra cu caracter personal in mod obligatoriu, cu exceptia situatiilor limitate in care va comunicam ca anumite informatii sunt facultative. Daca nu ne oferiti respectivele date cerute a fi furnizate in mod obligatoriu, procesul poate fi intarziat sau chiar imposibil.

Pentru a putea prelucra Datele dumneavoastra cu caracter personal, Deutscher Markt se bazeaza pe diferite temeiuri juridice, dupa cum urmeaza:

 1. Consimtamant: Ne putem baza pe acordul dumneavoastra de a va utiliza informatiile personale in anumite scopuri directe de marketing, consimtamantul fiind temeiul juridic pentru colectarea, prelucrarea si utilizarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal, astfel cum este permis de legea aplicabila. Va puteti retrage consimtamantul in orice moment, contactandu-ne la adresele de la sfarsitul acestei Politici de Confidentialitate.
 2. Executarea unui contract sau in vederea incheierii unui contract: Prelucrarea este necesara pentru executarea contractului la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersurile necesare incheierii contractului dintre dumneavoastra si Deutscher Markt (de ex., in cazul clientilor fiind vorba de contractul de vanzare – cumparare, in cazul furnizorilor fiind vorba de contractul de furnizare). De exemplu, daca utilizati serviciile noastre pentru a face o comanda online, va vom utiliza Datele cu caracter personal pentru a ne indeplini obligatia de a finaliza si a administra acea comanda in conformitate cu contractul pe care il avem cu dumneavoastra. De asemenea, Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal poate fi necesara pentru a face demersuri inainte de incheierea unui posibil contract, in conditiile in care sunteti un potential partener si doriti sa ne contactati in vederea unei eventuale colaborari comerciale;
 3. Interese legitime: Putem folosi informatiile pentru interesele noastre legitime, cum ar fi oferirea celui mai bun continut adecvat al Site-ului, e-mailuri si newsletter-uri, pentru a ne imbunatati si promova produsele si serviciile, precum si continutul pe Site-ul nostru, si in scopuri legale, administrative si de detectare a fraudei.

DATE CU CARACTER PERSONAL

Scopurile prelucrarii Categorii de Date cu caracter personal implicatet Temeiul prelucrarii
Scopuri legate de furnizarea serviciilor si functionarea Site-ului
 • Date personale
 • Date de comunicare
 • Executarea unui contract;
 • In baza unei obligatii legale; sau
 • In baza interesului legitim.
Scopuri legate de securitate si prevenirea fraudei
 • Date personale
 • Date referitoare la comanda
 • Date de monitorizare
 • In baza unei obligatii legale; sau
 • In baza interesului legitim.
Scopuri legate de supermarket online
 • Date personale
 • Date referitoare la comanda
 • Date de comunicare
 • Executarea unui contract;
 • In baza unei obligatii legale; sau
 • In baza interesului legitim.
Scopuri legate de sugestii si sesizari ale clientilor
 • Date personale
 • Date referitoare la comanda
 • Date de comunicare
 • Executarea unui contract;
 • In baza unei obligatii legale.
Scopuri legate de furnizori
 • Date personale
 • Date de comunicare
 • Executarea unui contract;
 • In baza unei obligatii legale;
 • In baza interesului legitim.
Scopuri legate de parteneri expansiune
 • Date personale
 • Date de comunicare
 • In vederea realizarii demersurilor necesare incheierii unui contract;sau
 • In baza interesului legitim.
Scopuri legate de marketing
 • Date personale
 • Date referitoare la comanda
 • Pe baza de consimtamant;
 • In baza interesului legitim.

 

15.4.Transferuri de date, destinatari si temeiul legal al acestor transferuri

15.4.1.Destinatari
Terti: Deutscher Markt va poate transfera datele unor agentii guvernamentale si de reglementare, instante si alte autoritati guvernamentale, conform prevederilor legislatiei aplicabile, in baza Art. 6(1) (c) GDPR, si consultantilor externi cu rol de operatori de date (de exemplu, avocati, contabili, auditori etc.) in baza Art. 6 (1) (f) GDPR.
Prestatori de servicii: in cadrul operatiunilor sale comerciale normale, Deutscher Markt incheie contracte cu prestatori de servicii, in vederea desfasurarii anumitor sarcini legate de administrarea clientelei sau iT, de gestionarea furnizorilor la nivel global, furnizarea sistemelor si retelelor globale securizate ca prestator de servicii unde se pot prelucra date cu caracter personal, inclusiv pentru: procesarea platilor (de ex. banci, procesatori de plati etc.), livrarea produselor (de ex. transportatori/curieri), organizarea campaniilor si desemnarea castigatorilor (de ex. agentii de marketing si publicitate) , acordarea de premii (ex. agentii de turism). Prestatorii terti de servicii au semnat clauze de confidentialitate si nu li se permite sa utilizeze Datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri decat cele mentionate in prezenta Politica de Confidentialitate.

15.4.2. Transferuri de date transfrontaliere

Transferam Datele dumneavoastra cu caracter personal in afara tarii in care va aflati, in tari aflate pe teritoriul Uniunii Europene.

15.5.Perioade de retentie

Datele cu caracter personal prelucrate in scopurile mentionate in prezenta vor fi pastrate doar cat este necesar, pe durata existentei contului dumneavoastra si ulterior, in timpul unei perioade de tranzitie (de exemplu, pentru primirea unui raspuns la solicitarea dumneavoastra, pentru livrarea bunurilor, emiterea facturilor) sau pentru oricare alta perioada mai indelungata in care Deutscher Markt are obligatia legala de a arhiva Datele cu caracter personal.
Daca se initiaza o actiune judiciara, Datele cu caracter personal pot fi pastrate pana la finalul acestei actiuni, inclusiv eventualele perioade de recurs, iar apoi vor fi sterse sau arhivate, conform prevederilor legislatiei aplicabile.
In principiu, va vom pastra Datele cu caracter personal pe durata solicitata sau permisa de legislatia aplicabila. Ulterior, vom elimina/sterge Datele dumneavoastra cu caracter personal din sistemele si evidentele noastre si/sau vom lua masuri pentru a le anonimiza, astfel incat sa nu mai puteti fi identificat in baza acestora. in toate cazurile, Datele cu caracter personal din contractele, comunicarile si alte documente identificate pot fi supuse unor cerinte legale de pastrare, care necesita, in principiu, pastrarea de pana la 10 ani. Orice alte Date cu caracter personal vor fi sterse, in principiu, in 6 luni de la ştergerea contului dumneavoastra de utilizator sau de la colectarea lor prin intermediul Site-ului, cu exceptia Datelor Referitoare la Comanda care vor putea fi pastrate pana la 3 ani de la data tranzactiei sau, dupa caz, pentru o perioada necesara pentru indeplinirea unor obligatii legale (inclusiv daca suntem obligati astfel printr-o hotarare judecatoreasca) sau daca este necesar pentru motive de securitate, prevenirea fraudei, litigii sau abuzuri.

15.6. Proceduri de securitate

In conformitate cu legislatia europeana pentru protectia datelor, folosim proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat şi folosirea neadecvata a Datelor cu caracter personal.

Utilizam sisteme şi proceduri adecvate pentru a proteja şi securiza Datele cu caracter personal pe care ni le transmiteti. De asemenea, folosim proceduri de securitate şi restrictionari tehnice şi fizice ale accesarii şi folosirii Datelor cu caracter personal pe serverele noastre. Numai personalul autorizat poate accesa datele personale in timp ce lucreaza.

15.7.Drepturile dumneavoastra

Daca v-ati declarat consimtamantul cu privire la anumite activitati de Prelucrare, puteti retrage acest consimtamant in orice moment cu efecte viitoare. O astfel de retragere nu va afecta legalitatea Prelucrarii anterior retragerii consimtamantului.

In baza conditiilor prevazute de legislatia aplicabila (GDPR), aveti urmatoarele drepturi:

 1. Dreptul de acces:Aveti dreptul de a vi se comunica, la cerere, daca Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate, si daca da, aveti dreptul de a solicita accesarea acestora. informatiile includ, printre altele, scopurile Prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal afectate si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le-au fost divulgate sau le vor fi divulgate Datele dumneavoastra cu caracter personal.
  Aveti dreptul de a obtine o copie a Datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru copii suplimentare, va putem percepe o taxa rezonabila, in baza costurilor administrative.
 2. Dreptul la rectificare:Aveti dreptul de a obtine din partea noastra rectificarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal incorecte. in functie de scopurile Prelucrarii, aveti dreptul de a completa Datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declaratii suplimentare.
 3. Dreptul la stergere („dreptul de a fi uitat”): Aveti dreptul de a ne solicita sa va stergem Datele cu caracter personal.
 4. Dreptul la restrictionare:Aveti dreptul de a solicita restrictionarea Prelucrarii Datelor dumneavoastra cu caracter personal. in acest caz, datele respective vor fi marcate si pot fi prelucrate de noi doar in anumite scopuri.
 5. Dreptul la portabilitatea datelor: Aveti dreptul de a primi Datele dumneavoastra cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, in format structurat, comun si care poate fi citit de aparate, si aveti dreptul de a transmite aceste date unei alte entitati fara obiectii din partea noastra.
 6. Dreptul de a obiecta:
  Aveti dreptul de a obiecta, pe motive legate de situatia dumneavoastra, in orice moment, fata de Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre noi, si ni se poate solicita sa nu va mai prelucram Datele cu caracter personal. Daca aveti dreptul la obiectie si vi-l exercitati, nu vom mai prelucra Datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune niciun cost.  Acest drept poate fi invalidat in special daca Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract sau pentru indeplinirea unui contract deja incheiat.

Drepturile mentionate mai sus se vor exercita prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata şi semnata, inaintata catre Deutscher Markt la adresa postala Str. Calea Prahovei, nr. 40, Sinaia, Jud. Prahova, cod postal 106100 – in atentia Responsabilului cu protectia datelor – sau la adresa de email [email protected]. in cerere, puteti arata daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi şi de poşta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea vi se va face numai personal. Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dvs.

Deutscher Markt va comunica informatiile solicitate, in termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea solicitarii exprimate de dumneavoastra privind modul de comunicare.

Va rugam sa luati in considerare faptul ca drepturile de mai sus pot fi limitate in baza legislatiei nationale aplicabile privind protectia datelor. Deutscher Markt, in calitate de operator de date, ramane punctul de contact central in vederea exercitarii acestor drepturi.

De asemenea, aveti dreptul de a formula o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Va rugam sa adresati orice intrebari catre Deutscher Markt la adresa de email [email protected] sau la adresa postala Str. Calea Prahovei, nr. 40, Sinaia, Jud. Prahova, cod postal 106100 – in atentia Responsabilului cu protectia datelor.

 

15.8. Cum prelucram datele personale ale copiilor?

Serviciile oferite de Site-ul www.deutschermarkt.ro nu sunt destinate minorilor.

 1. Cookie-uri

Prezenta sectiune referitoare la Cookies se aplica tuturor utilizatorilor acestui Site. Prin termenul „cookie”-uri intelegem modulele cookie si tehnologiile similare prin intermediul carora pot fi colectate informatii in mod automat.

Cookie-urile sunt utilizate pentru a va oferi o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor Clientilor: imbunatatirea navigarii, inclusiv prin identificarea oricaror erori care apar in timpul vizitarii/utilizarii acesteia de catre utilizatori; statistici anonime cu privire la modul in care este utilizat Site-ul; anticiparea unor eventuale servicii/bunuri care vor fi in viitor prestate / puse la dispozitia utilizatorilor.

Cookie-urile ne transmit informatii cu privire la modul in care acest Site este utilizat, astfel incat sa existe posibilitatea imbunatatirii eficientei si accesibilatii Site-ului pentru utilizatori.

Tipuri de cookies si scopul acestora :

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, se genereaza cookie-uri care memoreaza inregistrarea.

Cookie-uri de performanta:

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferintele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel incat setarea din nou a preferintelor in cazul vizitarii ulterioare a paginii de internet nu mai este necesara.

Cookie-uri de analiza a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informeaza daca un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat aceasta pagina de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar in scopuri statistice.

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste tara de provenienta a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleasi reclame indiferent de limba selectata.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat o reclama online, tipul acesteia si timpul scurs de la momentul vizualizarii. Aceste cookie-uri sunt anonime, nu stocheaza date despre utilizatori.

In plus fata de cookie-urile setate de Deutscher Markt, necesare pentru buna functionare a site-ului, utilizam cookie-uri setate prin intermediul unor terti. Tertii furnizori ai cookie-urilor trebuie sa respecte, de asemenea, regulile de protectie a datelor si politica de confidentialitate disponibila pe aceasta pagina de internet.

Lista completa a cookie-urile de terta parte sunt in lista de mai jos:

_ga – durata de viata 2 ani si _gid durata de viata 24 de ore – Acestea sunt cookie-urile de analiza web furnizate de Google Inc. Acestea sunt folosite pentru a colecta informatii despre modul în care vizitatorii utilizeaza site-ul Web. Le folosim pentru a strange informatii statistice si date care ne vor ajuta sa imbunatatim site-ul nostru web. Aceste cookie-uri pot fi, de asemenea, folosite pentru a oferi utilizatorilor o experienta de publicitate personalizata si mai bine adaptata.

__unam – Acest cookie este de obicei asociat cu ShareThis partajare sociale widget plasat intr-un loc care sa permita schimbul de continut in diferite retele sociale. Se numara clicuri si actiuni ale unei pagini.

__utma – Aceasta este una dintre cele patru cookie-uri principale stabilite de serviciul Google Analytics, care permite proprietarilor de site-ul pentru a urmari comportamentul vizitatorilor si performanta site-ului masura. Acest cookie dureaza 2 ani in mod implicit si distinge intre utilizatori si sesiuni. Acesta este folosit pentru a calcula statistici noi si se intorc vizitatori. Cookie-ul este actualizat de fiecare data cand datele sunt trimise la Google Analytics. Durata de viata a cookie poate fi personalizat de catre proprietarii de site-ul.

wordpress_ Cookie folosit pentru a identifica utilizatorul logat. Durata: o sesiune

wordpress_logged_in_ Cookie folosit pentru a identifica utilizatorul logat. Durata: o sesiune

wordpress_test_cookie Cookie folosit la testare. Durata: o sesiune

wp-settings-[UID] Cookie folosit pentru a customiza infatisarea panoului de administrare, sau chiar infatisarea site-ului. UID este identificatorul unic al utilizatorului curent, din baza de date. Durata: 1 an

wp-settings-time-[UID] Cookie folosit pentru a customiza infatisarea panoului de administrare, sau chiar infatisarea site-ului. UID este identificatorul unic al utilizatorului curent, din baza de date. Durata: 1 an

PHPSESSID Cookie folosit pentru identificarea unica a unei sesiuni pe site. Durata: o sesiune

SESS Cookie folosit pentru identificarea unica a unei sesiuni pe site. Durata: o sesiune

wp-saving-post-[POST_ID] Cookie folosit pentru a asigura sincronizarea datelor recent salvate pentru o postare cu datele afisate curent pentru acea postare. Durata: o sesiune

 

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face aceasta pagina de internet dificil de vizitat, atragand dupa sine limitari ale posibilitatilor de utilizare ale acesteia.

Utilizatorii isi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie sau sa fie acceptate cookie-uri de la o pagina de internet anume.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari pot fi accesate, ca regula, in sectiunea „optiuni” sau in meniul de „preferinte” al browserului tau.

De asemenea, aveti posibilitatea sa dezactivati fisierele cookie (cu exceptia celor strict necesare pentru functionarea acestei pagini de internet) astfel :

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Safari

 

 1. PUBLICITATE

Newsletterele Deutscher Markt sunt transmise via e-mail prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Deutscher Markt.

In momentul in care Clientul isi creaza un Cont pe Site are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de mesaje promotionale. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client, poate fi modificata in orice moment, folosind legatura special destinata din cadrul oricaror Newslettere sau prin debifarea optiunii existente in contul de client. Consultati Politica de Confidentialitate Deutscher Markt in acest sens.

Renuntarea la primirea Newsletter-elor nu implica renuntarea la acceptul acordat pentru „Termeni si conditii”

De asemenea, Deutscher Markt va transmite catre Client mesaje de confirmare prin e-mail sau sms,  in urmatoarele situatii:

 1. crearea Contului (e-mail);
 2. schimbarea parolei Contului (e-mail);
 3. mesaj de confirmare Comanda, dupa lansarea comenzii (e-mail);
 4. informare despre stadiul pregatirii comenzii (SMS) trimis cu  2 ore  inainte de Intervalul de Timp Programat pentru ridicarea Comenzii
 5. anularea comenzii de catre client (e-mail);
 6. ridicarea/primirea comenzii (e-mail);
 7. confirmare a dezabonarii Clientului in urma solicitarii exprese a acestuia (e-mail);
 8. distribuirea a unei liste de cumparaturi (e-mail);
 9. distribuirea a unei retete (e-mail);
 10. distribuirea a unui produs din site(e-mail);
 11. modificarea unei comenzi deja plasate (e-mail).

 

 1. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Continutul Site-ului incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia, sunt proprietatea exclusiva a Deutscher Markt, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). Aceste elemente sunt protejate de legislatia romana si de textele internationale referitoare la respectarea drepturilor de autor, a marcilor, a desenelor si a modelelor, a brevetelor etc.

Orice reproducere sau reprezentare chiar si partiala prin orice mijloace, realizata fara acordul scris, prealabil si expres al Deutscher Markt-ului sau al partenerilor sai unde acestia sunt titulari de drepturi, este interzisa si ilicita. Nerespectarea acestei interdictii constituie o contrafacere sau un act de concurenta neloiala care angajeaza responsabilitatea civila si penala a autorului sau.

Punerea in aplicare a hyperlink-urilor catre orice pagina a acestui Site Site necesita acordul scris, prealabil si expres al Deutscher Markt-ului. Utilizarea oricaror informatii de pe Site in alte scopuri decat cel consultativ, in special in scopuri publice, comerciale sau umoristice, poate face obiectul unor urmariri penale atat in Romania, cat si in strainatate.

 

 1. DISPOZITII FINALE

Deutscher Markt isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a Site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu Deutscher Markt, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0721.586.193, sau prin e-mail la adresa: [email protected] ori prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa sediului social din Str. Calea Prahovei, nr. 40, Sinaia, Jud. Prahova, cod postal 106100,

Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la, functionalitatea sau imbunatatirea Site-ului vor ramane proprietatea Deutscher Markt.